Kokoonpano TUTO-turnauksen avauspeliin

Jokerit jatkaa harjoituskauden otteluitaan perjantaina Turussa TUTO-turnauksessa. Ensimmäisessä ottelussa vastassa on isäntäjoukkue TUTO, joka haastoi viime kevään pudotuspeleissä mestaruuteen edenneen Kiekko-Espoon tiukassa kuuden pelin ottelusarjassa.

Jokerit etsii edelleen harjoituskauden ensimmäistä voittoaan. Toki täysimittaisia pelejäkin on takana vasta yksi, ja viime perjantaina KeuPaa vastaan helsinkiläiset olivat jatkoaikatappiosta huolimatta pelillisesti vastustajaa hivenen edellä. Tämän viikon harjoituksissa on keskitytty kehityskohtiin, joten on mielenkiintoista nähdä, miten kotiläksyt on tehty.

Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Maalilla pelaa Severi Auvinen, pakistoon hyppää Lauri Toikka ja hyökkäykseen Joona Korhonen, joka ei KeuPaa vastaan pelannut pikku vammasta johtuen. Ketjuja ja pakkipareja on samalla hieman muuteltu viikon takaisesta.

Puolustajat Jere Vertanen ja Jerkko Virtala sekä hyökkääjät Juuso Fagerström ja Onni Lind ovat joukkueen mukana Turussa, mutteivät pelaa vielä perjantaina. Loukkaantumisen takia sivussa on hyökkääjä Otto Karvinen.

Turnauksen avausvastustaja TUTO on pelannut I-divisioonassa ja sen seuraajassa Mestiksessä syksystä 1996 lähtien, joten tiet Jokereiden kanssa eivät ole liki kolmeen vuosikymmeneen kohdanneet. Kaudella 1995-96 SM-liigassa Jokerit voitti neljästä runkosarjan kohtaamisesta kaksi, TUTO yhden ja kerran pelattiin tasan. Ennen samaista kautta Jokerit osallistui tuolloinkin TUTO-turnaukseen, jossa isäntäjoukkue oli parempi maalein 4-1.

Viime kaudella TUTO sijoittui Mestiksen runkosarjassa kymmenenneksi, voitti Villi kortti -kierroksella KeuPan ja taisteli hienosti Kiekko-Espoota vastaan puolivälierissä. Kesäloma alkoi lopulta kuuden pelin jälkeen.

Täksi kaudeksi TUTOn päävalmentajaksi on tullut Jonne Virtanen, joka muistetaan värikkäänä persoonana pelaajauraltaan. Virtanen pelasi Liigassa yli 600 ottelua 15 kaudella ja ripusti luistimet naulaan keväällä 2022.

Jokereiden ja TUTOn välinen perjantai-illan ottelu alkaa klo 20.00. Ottelut pelataan Kupittaalla Rajupaja Areenassa. Turnaukseen lippuja voit ostaa tämän linkin takaa. SolidSport striimaa kaikki pelit alustallaan. Aiheesta voit lukea lisää täältä.

Lauantaina Jokerit kohtaa Kiekko-Espoon klo 13.00.

Kokoonpano TUTO-peliin:

51 Leevi Lemberg - 22 Alexander Forslund - 67 Joona Korhonen
19 Oskari Kalajanniska - 81 Erkka Seppälä (A) - 2 Emil Oksanen
25 Emil Kuusla - 14 Jesse Liuksiala - 13 Niclas Tenhovuori
94 Väinö Sirkiä (A) - 45 Aatu Wulff - 9 Mathias Hänninen

77 Santeri Haakana - 47 Saku Forsblom (C)
11 Valtteri Jeskanen - 50 Atso Lehtinen
3 Kalle Kangas (A) - 37 Lauri Toikka
56 Tuomas Nissinen

20 Severi Auvinen (35 Henri Risikko)

Edellinen
Edellinen

Ensimmäinen voitto kuitattu - "Hyvä, että saatiin pää auki”

Seuraava
Seuraava

Perjantaina Turkuun - "Tol puolel jokee ei oo hirveesti tullu pelattuu"