Viimeistely vaisua Imatralla - “Ihan ytimessä ei olla maalinteossa”

Ketterä - Jokerit 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Tilastot (Mestis.fi)

Jokerit koki harjoituskauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa täysimittaisessa pelissä keskiviikkona Imatralla Ketterää vastaan. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua suurimman osan ajasta, mutta maalinteko tuotti tuskaa.

Viime kauden Mestis-finalisti Ketterän kotiottelua oli saapunut todistamaan reilut 700 katsojaa, joka oli kelpo lukema harjoituskauden kamppailuun. Paikalliset saivatkin heti ensimmäisessä erässä aihetta riemuun, kun Miku Ronkainen täräytti ylivoimalla 1-0:aan.

Toisen erän alkajaisiksi ukrainalainen Artem Hrebenyk vei Ketterän 2-0-johtoon. Keskimmäinen 20-minuuttinen oli tämän jälkeen täysin vieraiden hallintaa ja laukaukset kohti maalia kirjattiin lopulta 20-2 Jokereiden eduksi.

Maalinteossa punakeltaiset onnistuivat kuitenkin vain kerran. Joona Korhonen laukoi ylivoimalla harjoituskauden avausmaalinsa Alexander Forslundin ja Niclas Tenhovuoren esityöstä.

Jokerit pelasi illan aikana ylivoimalla peräti seitsemän kertaa, mutta verkko heilui vain kerran. Kolmannessa erässä Ketterä-vahti Santeri Lipiäinen teki tarvittavat torjunnat, joita koko illan aikana kertyi yhteensä 34. Virkaveli Severi Auvinen venyi kiekon tielle 16 kertaa.

Harjoituskauden pelit jatkuvat Jokereiden osalta perjantaina Keravalla, jonne vieraaksi saapuu Kiekko-Vantaa.