Tyylillä takaisin voittojen tielle - “Tosi ylpeä jätkistä”

Jokerit taisteli kolmen tappiopelin jälkeen takaisin voittokantaan, kun Kiekko-Espoo kaatui loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lukemin 4-1. Isännät ottivat komennon avauserässä, mutta lopullista ratkaisua saatiin odottaa aivan viime minuuteille. Tunnelma hallissa oli perjantai-illan kunniaksi aivan mahtava!

Jokerit - Kiekko-Espoo 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Perjantai-ilta ja loppuunmyyty Helsingin jäähalli. Siihen päälle Jokereiden ja Kiekko-Espoon välinen paikalliskamppailu ja kattaus oli mitä mainioin upeaan iltaan.

Kotijoukkue tuli tauolta terävämmin ja loi avauserän parhaat maalipaikat. Avausosumaa saatiin kuitenkin odottaa aivan viime minuuteille, kunnes ylivoimalla Jere Vertasen millintarkka syöttö vapautti Alexander Forslundin maalintekoon. Sentteri viimeisteli varmasti kauden neljännen osumansa.

Kymmenen sekuntia ennen erän päätöstä Niclas Tenhovuori ohjasi taidokkaasti isännät 2-0 edelle. Osuma oli hyökkääjälle kauden kuudes ja Jokerit lähti pukukoppimaalin turvin tauolle.

Heti kolmannen erän alkajaisiksi espoolaisille tarjottiin lisää kylmää kyytiä. Tällä kertaa Joona Korhonen oli kärkkäimpänä irtokiekossa ja siirsi yksinkertaisella tavalla isännät 3-0-johtoon kauden neljännellä maalillaan.

Kolmannessa erässä tunnelma kiihtyi ja meno kaukalossa alkoi näyttää todelliselta paikallisväännöltä. Jäähyaitioiden ovet kävivät tiuhaan molempien joukkueiden osalta. Otto Karvinen ja Niko Kivelä mätkivät itsensä suihkuun.

Kiekko-Espoo kavensi ylivoimalla kuusi minuuttia ennen loppua, mutta Oskari Kalajanniska sinetöi Jokereiden voiton alivoimamaalillaan ajassa 57.39. Ratkaisuhetken koittaessa tunnelma hallissa oli suorastaan euforinen.

Voiton takuumies seisoi tolppien välissä. Kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palannut Henri Risikko torjui 25 kertaa ja oli etenkin toisessa ja kolmannessa erässä kiperissä tilanteissa. Ne 21-vuotias maalivahti selvitti kunnialla ja johdatti joukkuetta kohti kolmea pistettä.

Voitto oli Jokereille ennen kaikkea henkisesti tärkeä vaikeiden viime viikkojen jälkeen. Sarjataulukossa helsinkiläiset nousivat neljänneksi kolmen pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta Kiekko-Espoosta.

Jokerit jatkaa pelejä ensi viikolla, kun torstaina Helsingissä vastassa on Joensuun Kiekko-Pojat. Perjantaina pelataan Keravalla, jonne vieraaksi saapuu KeuPa HT.