Tuloksellisesti täydellinen vierasrundi - ”Kolme pistettä on se, joka muistetaan”

Jokerit oli tehokas myös Kajaanissa lauantai-iltana ja haki pisteet Hokin vieraana luvuin 5-4. Kahden erän jälkeen punakeltaiset olivat kolmen maalin etumatkalla, mutta isännät kuroivat eron yhteen.

Hokki - Jokerit 4-5 (1-2, 1-3, 2-0)
Tilastot (Mestis.fi)

Teemu Henritius oli helsinkiläisten tehokkain pelaaja pistein 2+2. Myös Leevi Lembergin maalijyvä oli kohdallaan toisen erän lopussa, kun hän vei osumillaan Jokerit 4-2- ja 5-2-johtoon.

Juuri tehokkuus oli Jokereiden voiton tae, mutta kokonaisuus jätti toivomisen varaa. Toisaalta kokoonpano oli varsin repaleinen, kun Olavi Vauhkonen ja Jesse Liuksiala jäivät sivuun sairastumisten vuoksi. Kajaanissa pelattiin 11 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla.

Oskari Kalajanniska teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta sai myöhemmin kovan tällin jalkaansa taklaustilanteessa. Jokereiden onneksi 19 maalia tällä kaudella iskenyt hyökkääjä selvisi säikähdyksellä ja palasi toisessa erässä kaukaloon.

Kolmen pisteen voitot perjantaina Kokkolasta ja lauantaina Kajaanissa nostivat Jokerit Mestiksessä kolmanneksi Kiekko-Espoon ohi. Pelit jatkuvat ensi viikolla, kun perjantaina Keuruulla vastaan tulee KeuPa HT ja lauantaina Helsingissä TUTO.