Murskaluvut Forssassa - ”Aikamoista ilotulitusta”

Jokerit pommitti historialliset 12-2-lukemat taululle lauantai-iltana Forssassa, jonne oli matkannut satapäin punakeltaisten kannattajia. Edellisen kerran Jokerit oli tehnyt enemmän maaleja sarjapelissä 34 vuotta sitten.

FPS - Jokerit 2-12 (0-5, 0-4, 2-3)
Tilastot (Mestis.fi)

Helsinkiläiset lähtivät päättäväisesti FPS-peliin ja menivät jo ensimmäisellä minuutilla johtoon Alexander Forslundin osumalla. Avauserä lukemat olivat häkellyttävät 5-0, kun Oskari Kalajanniska iski kahdesti sekä Teemu Henritius ja Erkka Seppälä kertaalleen.

Toinen erä oli samanlaista näytöstä. Kalajanniska täydensi hattutemppunsa, Henritius osui toistamiseen ja maalisarakkeeseen saivat nimensä myös Leevi Lemberg ja Jere Vertanen. Lukemat olivat 40 minuutin kohdalla jo 9-0.

Kolmas erä meni loppuverryttelyksi ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Jokereista iskivät Niclas Tenhovuori, ensimmäisen Mestis-maalinsa laukonut Jerkko Vertala ja Jere Vertanen.

Loppulukemat 12-2 olivat tylyt. Edellisen kerran Jokerit oli tehnyt yhtä monta tai enemmän maaleja 12.2.1989 silloisessa I-divisioonassa Sportia vastaan. Peli meni tuolloin punakeltaisille luvuin 13-1.

Tämän illan tehomiehiä olivat Kalajanniska (3+2), Henritius (2+3), Forslund (1+4), Vertanen (1+3) ja Onni Lind (0+3).

Jokerit pelaa ennen joulua vielä tiistaina, kun Tikkurilassa loppuunmyydyssä hallissa vastaan tulee Kiekko-Vantaa.

Päävalmentaja Tero Määtän kommentit ottelusta:

Edellinen
Edellinen

Fanien pikkujouluilta karnevaalitunnelmissa - katso kuvat

Seuraava
Seuraava

Kolmas peli neljään päivään - tässä kokoonpano Forssassa