Pitsiturnauksessa mahtava tunnelma

Jokerit pelasi harjoituskauden ensimmäiset ottelunsa perjantaina Pitsiturnauksessa. Lopputulokset eivät mairitelleet, mutta kokemus omien kannattajien edessä pitkän tauon jälkeen oli mahtava.

Jokerit hävisi ensimmäisen ottelunsa Ässille 1-4. Porilaiset iskivät kaksi osumaa ylivoimalla ja oli muutenkin terävämpi maalipaikoissa. Punakeltaiset saivat valtaisan tuen Raumalle matkustaneilta faneilta, jotka pitivät tunnelmaa yllä läpi ottelun. Valtteri Jeskanen teki helsinkiläisten ainokaisen ylivoimalla ja pääsi tuulettamaan Jokereiden ensimmäistä maalia.

Toisessa ottelussa Lukko oli parempi maalein 2-0. Jokerit oli vaikeuksissa avauserässä, mutta pelasi toisen huomattavasti paremmin. Jälleen erikoistilanteet kuitenkin kostautuivat, kun Lukko iski ylivoimalla 1-0-osuman toisen erän loppuminuuteilla. Toisen maalin raumalaiset tekivät tyhjiin. Jokerit oli lopussa lähellä kavennusta, kun Jere Vertasen laukaus osui tolppaan.

Jokerit sijoittui alkulohkossa kolmanneksi ja kohtasi sijoitusottelussa TPS:n. Palautumisaika edellisestä ottelusta oli minimaalinen, sillä Lukko- ja TPS-pelit pelattiin peräkkäin. Jokerit haastoi turkulaiset hyvin, mutta joutui taipumaan luvuin 0-2.

Tuloksellisesti turnaus ei ollut kummoinen, mutta paikan päälle saapuneet jokerikannattajat loivat halliin ainutlaatuisen tunnelman. Kyyneliltäkään ei vältytty, kun fanit toivottivat rakkaan seuransa takaisin tervetulleeksi suomalaisiin kaukaloihin.

Jokerit pelaa harjoituskauden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina 11.8. Tikkurilassa, kun vastassa on KeuPa HT. Siellä jatketaan.

20.15 Finaali: Ässät - Lukko 1-2

Pitsiturnauksessa otteluiden peliaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Finaalissa peliaika on 2 x 20 minuuttia. Lohkovaiheessa voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Jokaisen alkulohkon ottelun jälkeen käydään lopputuloksesta huolimatta rangaistuslaukauskilpailu kerrasta poikki -menetelmällä.

Kummankin alkulohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät välieriin, jotka pelataan ristiin lohkottain (A1–B2, B1–A2). Myös lohkokolmoset pelaavat toisiaan vastaan sijoitusottelun.

Jos kahdella tai useammalla saman lohkon joukkueella pisteet ovat tasan alkulohkon otteluiden jälkeen, paremmus ratkaistaan järjestyksessä maaliero, tehdyt maalit, keskinäinen ottelu, keskinäinen rangaistuslaukauskilpailu.