Peli nopeasti pakettiin Etelä-Savossa - “Saatiin onnistumisia laajalta rintamalta”

Jokerit karkasi neljän maalin karkumatkalle jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Joensuun Kiekko-Poikia vastaan vierasottelussa Savonlinnassa. Taaksepäin ei tarvinnut katsella missään vaiheessa iltaa, vaan punakeltaiset ottivat selvän 9-1-voiton, joka oli joukkueelle jo 13:s 14 viime peliin.

JoKP - Jokerit 1-9 (0-4, 0-3, 1-2)
Tilastot (Mestis.fi)

Oskari Kalajanniska oli illan hahmo neljällä maalillaan, joista kolme syntyi jo avauserässä. Ensimmäisen osumansa laitahyökkääjä teki ajassa 2.33 ja vei Jokerit 1-0-johtoon, toinen syntyi kaksi minuuttia ja kolme sekuntia myöhemmin ja kolmas ajassa 8.59. Näin oli syntynyt ottelun alusta mitattuna Jokereiden historian nopein hattutemppu sarjapelissä. Edellinen ennätys oli Niklas Hagmanin nimissä syksyltä 2014, kun hyökkääjä iski ajassa 13.36 kolmannen maalinsa Neftehimikin verkkoon KHL:ssä.

Kalajanniska osui kolmannessa erässä vielä neljännen kerran ja sinetöi Jokereiden 9-1-voittolukemat. Hyökkääjällä on runkosarjassa kasassa nyt 24 maalia, joilla hän on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Kärjessä IPK:n Alex Berardinelli on vain yhden osuman päässä.

Erkka Seppälä viimeisteli keskiviikon ottelussa Jokereiden osumista kaksi. Alexander Forslund ja Teemu Henritius herkuttelivat kolmella syöttöpisteellä mieheen. Maalinteossa onnistuivat Kalajanniskan ja Seppälän lisäksi Leevi Lemberg, Valtteri Jeskanen ja Niclas Tenhovuori. Tolppien välissä Ville Kolppanen merkkautti 17 torjuntaa.

Jokerit jatkaa Mestiksessä kolmannella sijalla. Seuraava peli on vuorossa perjantaina Lappeenrannassa toisena olevaa Ketterää vastaan. Eroa joukkueiden välillä on kolme pistettä, mutta Ketterä pelaa vielä torstaina KOOVEEtä vastaan ennen Jokerit-ottelua.

Edellinen
Edellinen

Risikko, Haakana, Lind ja Kuusla jatkavat Jokereissa myös ensi kaudella

Seuraava
Seuraava

Neljän maalin Kalajanniska vaatimattomana: Välillä käy tuuri