Neljän maalin Kalajanniska vaatimattomana: Välillä käy tuuri

Oskari Kalajanniska suhtautui tyynesti neljän maalin iltaansa, kun Jokerit voitti Joensuun Kiekko-Pojat 9-1 Savonlinnassa. Helsinkiläiset istuivat kuskin paikalla heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien ja nopeasti katseita suunnattiin jo eteenpäin tuleviin koitoksiin.

Kalajanniska oli illan hahmo neljällä maalillaan, joista kolme syntyi jo avauserässä. Ensimmäisen osumansa laitahyökkääjä teki ajassa 2.33 ja vei Jokerit 1-0-johtoon, toinen syntyi kaksi minuuttia ja kolme sekuntia myöhemmin ja kolmas ajassa 8.59. Näin oli syntynyt ottelun alusta mitattuna Jokereiden historian nopein hattutemppu sarjapelissä. Edellinen ennätys oli Niklas Hagmanin nimissä syksyltä 2014, kun hyökkääjä iski ajassa 13.36 kolmannen maalinsa Neftehimikin verkkoon KHL:ssä.

Kalajanniska osui kolmannessa erässä vielä neljännen kerran ja sinetöi Jokereiden 9-1-voittolukemat. Hyökkääjällä on runkosarjassa kasassa nyt 24 maalia, joilla hän on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Kärjessä IPK:n Alex Berardinelli on vain yhden osuman päässä.