Kolmannen erän nousulla vuosi pakettiin - ”Todella ylpeä joukkueesta”

Sitkeys palkittiin vuoden 2023 viimeisessä kotiottelussa, kun Jokerit nousi kolmannen erän neljän maalinsa ansiosta voittoon FPS:sta. Illan juhlituin sankari oli 19-vuotias Aatu Wulff, joka viimeisteli Mestis-uransa avausmaalin toisessa pelissään.

Jokerit - FPS 4-1 (0-1, 0-0, 4-0)
Tilastot (Mestis.fi)

Jokerit oli murjonut forssalaiset ennen joulua ennätyslukemin 12-2 vieraskaukalossa, joten oli selvää, että juuri puolustuksen vastustaja halusi laittaa vesitiiviiksi lauantai-iltana Keravalla. Siinä FPS myös onnistui, sillä kahdessa ensimmäisessä erässä viimeistely oli Jokereille tervanjuontia.

Miro Lehtimäen maalilla vieraat pitivät kiinni johtoasemastaan kolmannen erän avausminuuteille, mutta sitten iski Wulff, joka ohjasi Olavi Vauhkosen syötön läheltä maaliviivan yli. Tämä vapautti Jokerit upeaan lentoon.

Ylivoimalla erän puolivälin jälkeen syntyi 2-1-osuma, jonka taituroi Vauhkonen maalin edestä. Heti perään Jesse Liuksiala kävi survomassa lukemiksi 3-1 ja Oskari Kalajanniska kaunisteli vielä lopussa tyhjiin 4-1-maalin.

Voitto oli Jokereille neljäs perättäinen ja pisteputki on nyt jo kuuden pelin mittainen. Sarjataulukossa punakeltaiset jatkavat kolmantena, kun pelit on kalenterivuoden osalta nyt saatu päätökseen.

Jokerit pelaa seuraavan kerran torstaina Helsingin jäähallissa, kun uusi vuosi avataan sarjakärki IPK:ta vastaan.