Kiekko-Vantaa nurin trillerissä - ensimmäinen erä kauden parasta

Jokerit otti täyden kolmen pisteen potin Kiekko-Vantaata vastaan ja kasvatti voittoputkensa neljän pelin mittaiseksi. Perjantai-ilta loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa oli tunteikas.

Jokerit - Kiekko-Vantaa 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Ennen ottelun alkua kunnioitettiin Pave Maijasen upeaa uraa ja elämää. Katsomosta ja kaukalon puolelta välittyi herkistynyt tunnelma, kun Paven poika Vihtori Maijanen toivotti videon välityksellä kaikille hienoa jääkiekkoiltaa. Ja sellainen siitä toden totta tuli.

Täysi tupa kannusti omiaan upeasti läpi ottelun. Palkinto tuli maalin muodossa heti avauserässä, kun tulikuumassa vireessä oleva kultakypärä Leevi Lemberg viimeisteli kauden neljännen maalinsa. Ensimmäinen erä oli Jokereilta vahva.

Toisessa erässä Niclas Tenhovuori sivalsi kauden avausmaalinsa ja heitti hyvin ruokitun apinan selästään. Jokerikasvatin tuuletuksesta havaitsi helpotusta ja riemua.

Kiekko-Vantaa kavensi toisessa erässä, mutta kolmannen alussa Jokerit otti jälleen kahden maalin johdon. Erkka Seppälä viimeisteli hänkin kauden avausmaalinsa.

Vieraat tulivat uudelleen maalin päähän ja lopusta saatiin näin kunnon trilleri. Helsinkiläiset kestivät paineen ja Henri Risikko pääsi kotidebyytissään tuulettelemaan voittoa joukkueen kanssa. Torjuntoja maalivahdille kertyi 26.

Seuraava ottelu pelataan jo lauantaina Turussa, jossa täpötäysi Rajupaja Areena odottaa punakeltaisia. Nordiksella Jokerit nähdään seuraavan kerran tiistaina 31.10. kun vieraaksi saapuu niin ikään TUTO helsinkiläisseuran 56-vuotisjuhlaotteluun.

Päävalmentaja Tero Määtän kommentit ottelusta (CMore):

Edellinen
Edellinen

Ennätysyleisö loi mahtavan tunnelman Pave Maijasen tribuuttipeliin - katso kuvakooste

Seuraava
Seuraava

Risikko maalilla, Häkkilä debytoi