Ketterä kaatui, voittoputki viiteen peliin - ”Hupia koko kansalle”

Jokerit kasvatti voittoputkensa viiden pelin mittaiseksi, kun sarjakakkonen Ketterä kaatui perjantai-iltana Helsingissä voittomaalikilpailun jälkeen. Helsinkiläisten suoritus oli läpi illan vahva, mutta vastustaja oli niin ikää terävä erikoistilanteissa.

Jokerit - Ketterä vl. 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Tilastot (Mestis.fi)

Maalittoman avauserän jälkeen hanat saatiin auki toisessa. Ketterän kultakypärä Miku Ronkainen hyödynsi hyökkäyspään aloitusvoiton ja vei vieraat johtoon. Jokereiden kuitti tuli nopeasti, kun Leevi Lemberg laukoi ylivoimalla tarkasti tasoituksen.

Ketterä meni uudelleen johtoon, kun Jimi Rönkkönen osui ylivoimalla. Jokeritkaan ei jättänyt erän puolivälin jälkeen seuraavaa tilaisuuttaan käyttämättä, kun pisteputkensa neljään peliin kasvattanut Otto Karvinen viimeisteli - ja tietysti ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Jokerit oli edelleen vahva ja sai painettua hyvin paineen vieraiden päätyyn. Emil Kuusla osui toisessa peräkkäisessä pelissä ja survoi lähietäisyydeltä 3-2-maalin Eteläpäädyn kannattajien edessä. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla.

Jokerit joutui vaihtamaan Henri Risikon pois maalilta ennen kolmatta erää loukkaantumisen takia. Ville Kolppanen joutui antautumaan kertaalleen varsinaisella peliajalla, kun Jesse Ruotsi tasoitti ylivoimalla tilanteeksi 3-3.

Tasainen vääntö eteni lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Kolppanen nousi joukkueen sankariksi neljällä torjunnalla. Helsinkiläisistä viimeistelyssä onnistuivat Oskari Kalajanniska ja Leevi Lemberg. Näin kaksi pistettä jäi Stadiin.

Jokerit jatkaa Mestiksessä neljäntenä tasapistein viidentenä olevan Kiekko-Espoon kanssa. Joukkueet kohtaavat lauantaina loppuunmyydyssä Metro Areenassa klo 17.00.