Karut luvut Iisalmessa - ”Pehmeitä oltiin maalinteossa”

IPK oli runkosarjassa Jokereille ylitsepääsemätön este. Neljäs ja viimeinen kohtaaminen meni pohjoissavolaisten nimiin tylyin luvuin 5-0 Kankaan jäähallissa.

IPK - Jokerit 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)
Tilastot (Mestis.fi)

Koko totuutta luvut eivät perjantai-illan ottelusta kerro, sillä ensimmäiset 30 minuuttia Jokerit hallitsi tapahtumia kaukalossa. Maalinteko oli kuitenkin tervanjuontia ja IPK-vahti Paavo Kohonen pystyi tiivii puolustuksen takana pitämään helsinkiläiset nollilla.

Kerran Jokerit sai kiekon maaliin, kun Emil Kuusla ja Väinö Sirkiä survoivat limpun väkisin sisään maalinedustalta. Pitkän videotarkastelun jälkeen päätuomarit päättivät hylätä osuman. Jokerivalmentajat eivät päätöstä purematta nielleet, kuten alla olevista Tero Määtän kommenteista voi nähdä.

IPK meni heti toisen erän alussa 2-0-johtoon, mutta joutui tämän jälkeen jälleen puolustusasemiin. Jokerit vyörytti hyökkäyksiä isäntien alueelle, mutta ytimeen ei päästy. IPK:n puolustuspelaaminen oli tiivistä ja kääntäen Jokereiden maalin eteen murtautuminen pehmoista.

Kotijoukkue otti 2-0-johdon erän puolivälin jälkeen ja siihen tietyllä tavalla katkesi myös Jokereiden selkäranka. Lunta tuli tupaan erän lopulla vielä kahdesti ja erätauolle lähdettiin lukemissa 4-0. Kolmas erä oli käytännössä muodollisuus ja IPK kaunisteli täydessä Kankaan jäähallissa lukemiksi 5-0.

Jokerit jatkaa lauantaiksi Joensuuhun, jossa pelataan yksi kauden kohokohdista eli Talviklassikko Mehtimäen pesäpallostadionilla. Ottelu Kiekko-Poikia vastaan alkaa klo 17.00.