Antti-Jussi Niemi Jokereiden toimitusjohtajaksi – Joukkueella koossa 22 pelaajasopimusta 

Helsingin Jokerit kertoi tulevan Mestis-kauden suunnitelmistaan ja seuran tavoitteista tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Jokerit Helsinki Oy:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi on nimetty seuran entinen tähtipuolustaja Antti-Jussi Niemi. Tero Määtän valmentamalla joukkueella on koossa yhteensä 22 pelaajasopimusta, joista 10 pelaajalla on junioritaustaa Jokereissa. Pelaajistoa täydennetään vielä kesän aikana. 

Niemi aloittaa toimitusjohtajana 12. kesäkuuta. 

“Jokerit on minulle rakas seura, jonka uutta alkua on mahtavaa päästä rakentamaan. Uskon, että yhdessä olemme enemmän. Jokereilla on Suomen parhaat kannattajat, ja nyt tarvitsemme heidät kaikki vielä isommin mukaan. Yhdessä teemme tästä tosi hienon tarinan”, Niemi kommentoi.

Viime kaudella Jokereiden U20-joukkueen SM-sarjassa hopealle luotsannut Tero Määttä toimii Mestis-joukkueen päävalmentajana. Joukkue on jo ehtinyt aloittaa harjoitukset toukokuussa. 

“Intohimo, ahkeruus ja yhteistyö ovat joukkuepelissä meille kolme avainsanaa. Haluamme pelata selkeällä rakenteella, jossa myös rohkeus ja luovuus nousevat esiin. Meillä on paljon taitavia pelaajia, joiden otteista haluamme yleisön pääsevän nauttimaan”, Määttä kertoo. 

Seuran urheilulliset ja taloudelliset tavoitteet korkealla

Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni avasi tilaisuudessa seuran urheilullisia tavoitteita.

”Ensimmäisen Mestis-kauden tavoitteemme on olla kilpailukykyinen sarjan TOP3-joukkue, ja lähivuosien tavoite on palata takaisin Liigaan. Haluamme nostaa jo ennestään vahvan junioritoiminnan uudelle tasolle ja olla pääkaupunkiseudun ykkönen junioreiden ja yksilöiden kehittämisessä. Tavoitteenamme on, että edustusjoukkueen kokoonpano koostuu kaudella 2025–26 50-prosenttisesti omista kasvateista”, Saarni kertoo.

Taloudellisella puolella Jokerien tavoite on olla voittoa tekevä yhtiö lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

”Pyrimme saamaan talouden ripeästi Liigan edellyttämälle tasolle. Kiinnostus yritysten ja kannattajien puolelta on koko kevään ajan ollut ilahduttavan aktiivista. Olemme jo solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen uuden varustetoimittajamme Warriorin kanssa, ja myös muita kumppanuuksia on sovittu”, Saarni jatkaa.

Kokonaisuutena Jokerit haluaa kehittää toimintaansa poikkeuksellisen vastuulliseen suuntaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Suunnitteilla on muun muassa Jokerit liikuttaa -ohjelma, jolla kannustetaan pääkaupunkiseudun lapsia ja nuoria liikunnan pariin yhdessä kumppaniyritysten kanssa. Ottelutapahtumissa pyritään puolestaan muovittomuuteen jo tulevalla kaudella. 

“Aiomme olla lähialueillamme aktiivinen toimija, joka kantaa vastuuta ja näyttää suuntaa merkittävissä yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Haluamme olla kumppaneillemme Suomen arvokkain urheilubrändi”, Saarni linjaa seuran suunnitelmista.


Fanien osakeanti ja kausikorttimyynti käynnistynyt

 Jokerikannattajat pääsevät seuran osaomistajiksi tänään käynnistyneen osakeannin myötä. Osakeannin toteuttaa Jokerikannattajat Oy, joka ostaa annin tuotoilla Jokerit Helsinki Oy:n B-osakkeet. 

Jokerikannattajat Oy on fanien perustama yhtiö, joka saa omistusosuuden lisäksi kahden vuoden välein vaihtuvan jäsenen Jokereiden hallitukseen. Yhtiölle maksetaan jatkossa myös kolmen prosentin osuus NHL:n kasvattajarahoista. Varat käytetään Jokereiden hyväksi. 

“On mahtavaa, että fanit pääsevät näin tiiviisti mukaan tukemaan Jokereiden toimintaa. Omistaminen on hieno tapa sitouttaa kannattajia, ja hallituspaikka antaa meille mahdollisuuden vaikuttaa seuran kehitykseen pitkällä aikavälillä”, Jokerikannattajat Oy:n puheenjohtaja Roope Räty kommentoi. 

Osakeantiin voi osallistua kuka vain, ja minimisijoitus on 50 euroa. Osakkeita on saatavilla osoitteista jokerit.fi, etelapaaty.fi ja oldchiefs.fi.

Myös Jokereiden kausikorttimyynti on käynnistynyt tänään Ticketmasterin kautta. Kausikorttivaihtoehtoja on useampia: osa käy kaikkiin Jokereiden runkosarjan kotiotteluihin Keravan ja Helsingin jäähalleissa, ja “Nordiksella” pelattaviin otteluihin myydään myös erillisiä kausikortteja. Kausikorttien hinnat vaihtelevat 105 ja 395 euron välillä.

Jokerit käynnistää kautensa Rauman perinteikkäässä Pitsiturnauksessa 4. elokuuta. Joukkueelle on varmistunut myös useita muita harjoitusotteluita, jotka on julkaistu tänään seuran kotisivuilla. 

 Jokereiden Mestis-edustusjoukkueen sopimustilanne 1.6.2023 (suluissa viime kauden seura)

MAALIVAHDIT

Auvinen Severi 12.5.2001 (Ketterä)

Risikko Henri 1.11.2002 (Jokerit U20)

 PUOLUSTAJAT

Enckell Jimi 6.5.2002 (Peliitat)

Forsblom Saku 23.11.1997 (Jukurit)

Haakana Santeri 18.8.2003 (Jokerit U20)

Jeskanen Valtteri 7.11.2000 (Ketterä)

Kangas Kalle 1.2.2005 (Jokerit U20)

Nissinen Tuomas 12.4.2004 (Jokerit U20)

Toikka Lauri 5.7.2002 (Jukurit U20)

Vertanen Jere 7.2.1999 (Ketterä)

Virtala Jerkko 25.11.2002 (Ässät U20)

 HYÖKKÄÄJÄT

Fagerström Juuso 6.1.2001 (K-Vantaa)

Forslund Alexander 13.9.2001 (Pelicans)

Korhonen Joona 14.2.2003 (Saipa / KooVee)

Kuusla Emil 11.1.2005 (Jokerit U20)

Lemberg Leevi 1.3.1999 (TuTo)

Lind Onni 4.1.2005 (Jokerit U20)

Liuksiala Jesse 17.8.1999 (Ketterä)

Oksanen Emil 25.9.1998 (K-Vantaa)

Seppälä Erkka 19.5.1999 (HPK)

Sirkiä Väinö 28.2.2001 (TPS, Sport)

Tenhovuori Niclas 28.5.2002 (HPK)

Päävalmentaja: Tero Määttä

Valmentaja ja joukkueenjohtaja: Mika Niskanen

Maalivahti- ja fysiikkavalmentaja: Roy Hellgren

Osteopaatti: Jarno Hyytiäinen

Huoltaja: Harri Puustinen

Kuvaaja: Mikko Taipale

Tiedottaja: Iiro Keurulainen

Urheilutoimenjohtaja: Olli-Pekka Yrjänheikki

Lisätietoja: mikko.saarni@jokerit.fi

Edellinen
Edellinen

Harjoituskauden otteluohjelma on tässä

Seuraava
Seuraava

Jokereiden kausikortit Mestis-kaudelle 2023-24 nyt myynnissä