U18 jatkoerävoittoon avausfinaalissa

Jokerit otti U18 SM-sarjan ensimmäisessä finaalissa jatkoerävoiton HIFK:sta lauantaina Pirkkolassa. Punakeltaisten ratkaisijaksi nousi Totti Kangasniemi ajassa 66.31.

Jokerit tuli kotikaukaloonsa vahvasti ja otti Renny Tainion maalilla johdon jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Aatu Karvinen iski lukemat 2-0:aan ylivoimalla erän puolivälissä. Toisessa erässä Juho Keinänen osui niin ikään ylivoimalla ja lukemat olivat jo 3-0.

Kolmannen erän puolivälissä näytti jo siltä, että Jokerit etenee voittoon, mutta HIFK sai kirivaihteen silmään. Nopeassa tahdissa vieraat tulivat 3-3:een ja ottelu eteni jatkoerään.

Siinä Jokerit onnistui tappamaan alkuminuuttien alivoiman ja hetkeä myöhemmin koitti Kangasniemen tähtihetki. Hänen maalillaan punakeltaiset ottivat avausvoiton liki 500-päisen kotiyleisön riemuksi.

Toinen finaali pelataan maanantaina Töölössä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Kuvat: Mikko Taipale