Yksi piste tahmealla suorituksella

Jokerit ei saanut parasta irti koneesta torstai-illan kotiottelussa RoKia vastaan. Voittomaalikilpailuun venynyt kamppailu toi helsinkiläisten pussiin vain yhden pisteen.

Jokerit - RoKi vl. 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Mestarien ilta toi hallille legendaarisen 1993-94 SM-kultajoukkueen jäseniä, joita kunnioitettiin ennen pelin alkua. Yleisö toivotti sankarinsa jäälle raikuvin aplodein ja Waltteri Immosen videotervehdyksen aikana mieleen nousivat elävästi 30 vuoden takaiset tapahtumat samaisessa Helsingin jäähallissa.

Juhlallisuuksien jälkeen pääsi tämän päivän Jokerit irti ja oli ensimmäisessä erässä askeleen edellä vieraita. Otto Karvinen sai maalihanansa auki kauden 12. pelissään ja tuuletti 1-0-osumaa juuri ennen taukoa.

RoKi puolusti illan aikana tunnollisesti ja asenteella Jokerit pois maalipaikoilta, mutta täysin ilman mahdollisuuksia helsinkiläiset eivät sentään jääneet. Viimeistely oli monessa paikassa yksinkertaisesti liian lepsua.

Vieraat tulivat toisessa erässä tasoihin ja menivät aivan kolmannen lopussa johtoon, mutta Jokerit nousi nopeasti takasin rinnalle. Olavi Vauhkonen onnistui toisessa pelissä peräkkäin maalinteossa ja vei kamppailun jatkoajalle ajassa 58.53 syntyneellä tasoituksellaan.

Voittomaalikilpailussa Jokerit oli pehmeä ja RoKi viimeisteli kahdesti. Näin kaksi pistettä lähtivät napapiirille. Jokerit on Mestiksessä viidentenä ennen lauantain peliä, jossa vieraskaukalossa vastaan tulee Forssan Palloseura.

Päävalmentaja Tero Määtän kommentit ottelusta:

Edellinen
Edellinen

Mestarit palasivat kotiin - katso kuvakooste

Seuraava
Seuraava

"Tuntui, että katto nousee hallista" - Legendat muistelevat 1994 mestaruutta