Väsymyksestä ei tietoakaan - huikea voitto paikallispelistä

Jokerit taisteli upealla tavalla lauantai-iltana yli 7000 katsojan edessä Helsingin jäähallissa Kiekko-Espoota vastaan. Jännitysnäytelmä päättyi 4-3-voittoon, eikä viikon kolmannessa pelissä näkynyt väsymyksestä merkkiäkään.

Jokerit - Kiekko-Espoo 4-3 (1-0, 2-2, 1-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Jokerit tuli otteluun vakuuttavasti ja otti johdon jo neljän minuutin kohdalla. Olavi Vauhkonen käytti isoa ruhoaan hyväksi ja runnoi maalin edestä väkisin isännät johtoon. Osuma oli hyökkääjälle kauden kahdeksas.

Upeaa tunnelmaa läpi ottelun jälleen kerran pitäneet jokerikannattajat saivat lisää aihetta iloon, kun toisessa erässä Väinö Sirkiä sivalsi terävästi suorasta luistelusta 2-0-osuman. Se oli hyökkääjälle kauden neljäs maali.

Tämän jälkeen Kiekko-Espoo pääsi kuitenkin hetkeksi pelin päälle ja tuli kahdella pikamaalilla tasoihin. Jokerit ei tästä häkeltynyt, vaan Niko Lahtinen tykitti ylivoimalla suoraan syötöstä 3-2-osuman. Lahtisen kauden 17. maalilla Jokerit pääsi tauolle edelleen yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä oli playoff-henkistä vääntöä, jossa ei iskuja ja kroppaa säästelty. Jo avauserässä kipinöi isosti, kun Kalle Kangas ja Erno Hopponen tappelivat itsensä aikaiseen suihkuun. Jokereiden onnistui puolustaa vaikeat hetket kunnialla.

Vauhkonen laukoi kaukaa omista 4-2-maalin tyhjiin ja koko halli repesi liitoksistaan. Kiekko-Espoo tuli vielä maalin päähän, mutta voitosta Jokerit ei enää päästänyt irti.

Kolmen pisteen potti kasvatti eron seitsemään espoolaisiin, joilla on yksi ottelun vähemmän pelattuna. Toiseen sijaan ja Ketterään Jokereilla on matkaa viisi pistettä, mutta pelejä yksi vähemmän pelattuna. Runkosarjan lopusta tulee upea jännitysnäytelmä.

Jokerit pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Keravalle vieraaksi saapuu Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

Päävalmentajien lehdistötilaisuus (MTV Katsomo):

Edellinen
Edellinen

Lahtinen ja Kalajanniska ylistivät tunnelmaa: "Fanit koko ajan meidän takana"

Seuraava
Seuraava

Maalikooste: Jokerit - Kiekko-Espoo