Voiton kautta joulua viettämään - ”Paljon kehitettävää, mutta paljon on myös kehitytty”

Jokerit otti kolmannen voittonsa neljään peliin, kun viimeisessä ottelussa ennen joulua kaatui Kiekko-Vantaa luvuin 5-3. Helsinkiläiset lähtevät tauolle Mestiksen kolmannelta sijalta.

Kiekko-Vantaa - Jokerit 3-5 (0-1, 1-1, 2-3)
Tilastot (Mestis.fi)

Tasaisen ensimmäisen erän lopussa Jokerit otti johdon Erkka Seppälän osumalla vain sekunti ennen summeria. Toisessa erässä vieraat olivat askeleen vantaalaisia edellä, mutta maalinteko luonnistui jälleen vain kerran. Mestis-uransa avausmaalin lauantaina FPS:n verkkoon tehnyt Jerkko Virtala oli jälleen asialla, kun hän sivalsi 2-0-lukemat ajassa 35.59.

Kiekko-Vantaa kavensi nopeasti perään, mutta kolmannessa erässä Jokereiden onnistui tehdä lisää hajurakoa. Hannes Häkkilä alusti upeasti Teemu Henritiuksen 3-1-maalin ja Jesse Liuksiala karkasi alivoimalla viimeistelemään 4-1-osuman.

Lopussa Kiekko-Vantaa haki kavennusta ilman maalivahtia ja onnistui kahdesti ohittamaan erinomaisen ottelun torjuneen Henri Risikon. Välissä Niclas Tenhovuori kävi tekemässä helsinkiläisten viidennen tyhjiin, eikä voitto todellisuudessa ollut päätösminuuteilla missään vaiheessa uhattuna.

Päävalmentaja Tero Määttä kiitteli joukkueen asennetta ja sitkeyttä, kun kahdeksaan päivään pelattiin neljä ottelua. Alkukausi on ollut ailahtelevaa, mutta Jokerit pääsee joulutauolle kolmannelta sijalta hyvässä vireessä.

Pelit jatkuvat 29.12. Turussa TUTOn vieraana ja heti perään 30.12. Keravalla FPS:aa vastaan. Uusi vuosi avataan Helsingin jäähallissa 4.1. sarjakärki IPK:ta vastaan.