Vauhkonen jatkaa loppukauden Jokereissa - ”Vielä pitää kiristää”

Jokerit ja Olavi Vauhkonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. Hyökkääjä liittyi joukkueen vahvuuteen lokakuun lopussa kahden kuukauden mittaisella sopimuksella, jonka aikana hän takoi 12 pelissä tehot 5+5=10.

-On hienoa päästä jatkamaan tätä aika poikkeuksellista matkaa, joka on käynnissä ihan koko suomalaisen jääkiekkoilun kannalta. Tosi innoissani olen mukana, kun oma kasvattajaseura on lähtenyt kipuamaan takaisin Suomen huipulle. Yleisön tuki ja se kuinka paljon Jokereiden toiminta kiinnostaa ihmisiä ovat myös isoja juttuja minulle, Vauhkonen kertoo.

Syksyllä hän palasi Jokereihin 13 vuoden tauon jälkeen. Pitkän kierroksen SM-liigassa tehnyt pelaaja on nauttinut täysin rinnoin tunnelmasta, jonka kannattajat ovat luoneet kotipeleissä ja ympäri Suomen missä ikinä Jokerit onkaan vieraillut.

-Ihan huikeaa on ollut päästä pelaamaan jokerikannattajien edessä. Ihan sama minne olemme menneet, niin halleissa on paljon väkeä jokeriväreissä. On sekin aika poikkeuksellista suomalaisessa jääkiekossa, että on näin paljon faneja ympäri maata, Vauhkonen tunnelmoi.

Hyökkääjä täyttää tässä kuussa 35 vuotta ja on nuoren jokerijoukkueen kokenein pelaaja. Otto Karvisen ja Teemu Henritiutuksen kanssa he tuovat ryhmään tärkeää kokemusta, jolla on varmasti ollut positiivisia vaikutuksia itse peliin. Jokerit on parhaillaan Mestiksessä kolmantena ja 10 pelin kuntopuntarissa sarjan kuumin joukkue.

-Totta kai omaan rooliin kuuluu muutakin kuin pelkkää pelaamista. Meillä on paljon nuoria, joilla on matkaa aika paljon enemmän edessä. Olen yrittänyt auttaa heitä ja sitä kautta myös tuoda valmennukselle tukea, kun vastuuta pystyy jossain määrin jakamaan. Uskon, että monelle siitä on ollut apua, Vauhkonen sanoo ja lisää perään, että omaa pelaamistaan hän haluaa yhä parantaa.

-Vielä pitää kiristää. Yllättävän kauan meni tottua, miten tässä sarjassa pelataan. Se on niin erilaista kuin mihin on tottunut. Täällä voi tapahtua jos jonkin näköistä eli peliä ei pysty niin helposti lukemaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. 

Runkosarja on ylittänyt puolivälinsä. Tammi- ja helmikuu ovat kiireisiä kuukausia, kun asetelmia aletaan luoda pudotuspeleihin. IPK ja Ketterä ovat kärkikaksikkona hieman irtautuneet niiden takana tulevasta tasaisesta massasta. Jokerit pyrkii jatkamaan hyvää virettään ja pääsemään näiden joukkueiden kyytiin.

-Neljän joukkoon pääseminen toisi meille pudotuspeleihin ison kotiedun ja keväälläkin tulee varmasti halliin hyvin porukkaa. Se on ensimmäinen steppi, jota lähdetään hakemaan, Vauhkonen linjaa ja nostaa puolustuspelaamisen kehittämisen loppukauden tärkeimmäksi teemaksi.

-Virheitä tapahtuu, mutta miten toimitaan niiden jälkeen. Meillä on todella lahjakkaita pelaajia varsinkin hyökkäyspäähän, mutta mitä pidemmälle kaudella mennään, sitä paremmin pitää puolustuspelin palaset olla kohdallaan.

Jokerit jatkaa pelejään torstaina Helsingin jäähallissa, jonne vieraaksi saapuu sarjakärki IPK. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Edellinen
Edellinen

Forslund: Hyvä itseluottamus on päällä

Seuraava
Seuraava

Forslund äänestettiin Mestiksen joulukuun pelaajaksi