Vauhkonen ja Kolppanen askiin - tässä perjantain kokoonpano

Olavi Vauhkonen ja Ville Kolppanen pelaavat kauden ensimmäiset ottelunsa, kun Jokerit kohtaa perjantai-illan vierasottelussaan KOOVEEn Tampereen Hakametsän hallissa. Helsinkiläiset lähtevät kääntämään kurssia vaisumpien tulosten jälkeen.

Jokerit hävisi tiistaina kotonaan TUTOlle 2-3 Helsingissä. Tappio oli joukkueelle neljäs kuuteen peliin ja sarjasijoitus pudonnut viidenneksi. Erityisesti maalinteon, johon liittyy vahvasti ylivoimapeli, kanssa punakeltaisilla on ollut viime viikkoina ongelmia.

Vauhkonen palaa tänään jokerinuttuun pitkän tauon jälkeen. Hyökkääjä pelasi SM-liigassa kasvattajaseuransa paidassa viimeksi 17.9.2010, joten välissä on ehtinyt kulua reilut 13 vuotta ja kaikkiaan 4795 päivää. Tänään Vauhkonen pukee tutun paidan päälleen ja pelaa samassa ketjussa Erkka Seppälän ja Joona Korhosen kanssa.

Torstaina joukkueen harjoituksiin liittynyt Kolppanen tekee jokeridebyyttinsä tutussa paikassa. Nokian Pyryn kasvatti on pelannut Hakametsässä niin Ilveksen kuin KOOVEEn paidassa. Valmennus laittaa 31-vuotiaan Kolppasen heti tolppien väliin kahden joukkueharjoituksen jälkeen.

Loukkaantumisten takia sivussa ovat edelleen Henri Risikko ja Otto Karvinen. Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Leevi Lemberg, Väinö Sirkiä ja Juuso Fagerström. U20-joukkueen riveissä viikonlopun pelaavat Jerkko Virtala, Lauri Toikka, Tuomas Nissinen ja Jimi Enckell.

Jokerit ja KOOVEE kohtasivat kauden alussa Keravalla, josta tamperelaiset hakivat 3-2-voiton vahvan ensimmäisen erän ansiosta. Tällä hetkellä joukkueella on menossa vaikeampi vaihe, sillä tappioita on tullut neljä peräjälkeen. KOOVEE on sarjataulukossa yhdeksäntenä, mutta vain neljä pistettä Jokereita perässä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Suoraa lähetystä voi seurata MTV Katsomon kautta.