Vakuuttava esitys omien edessä, sarja jatkuu Kokkolassa lauantaina

Jokerit kaivoi 6-2-voiton Hermeksestä puolivälierien viidennessä ottelussa ja piti kautensa elossa. Sarja kaventui 2-3:een ja jatkuu lauantaina Kokkolassa.

Jokerit - Hermes 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
Tilastot (Mestis.fi)
Hermes johtaa voitoin 3-2 (4 voitolla jatkoon)

Helsingin jäähallissa oli läpi illan loistava tunnelma ja vihdoin Jokerit sai myös maalihanat auki kunnolla tiiviisti puolustanutta Hermestä vastaan. Vieraat tekivät illan avausmaalin, mutta sen jälkeen kaukalo kuului punakeltaisille.

Olavi Vauhkonen punnersi avauserässä 1-1-tasoituksen ja alusti vielä viimeisillä minuuteilla 2-1-osuman, jonka viimeisteli Kalle Kangas. Vauhkoselle maali oli playoffsien toinen ja Kangakselle uran ensimmäinen Mestiksen pudotuspeleissä.

Toisessa erässä maalivahti Ville Kolppanen avasi ylivoimalla komeasti peliä ja yllätti vaihtoa tehneen Hermeksen. Erkka Seppälä ja Alexander Forslund kiittivät ja loihtivat 3-1-maalin, joka oli jälkimmäiselle kevään ensimmäinen.

Jokerit oli aktiivinen ja sai Hermeksen sortumaan harvinaisiin virheisiin. Myös ylivoimaa tuli aiempaa enemmän. Kolmannessa erässä Teemu Henritius osui kahden miehen ylivoimalla, Oskari Kalajanniska alivoimalla ja vielä Niko Lahtinen ylivoimalla. Isonumeroinen voitto toi tärkeitä onnistumisia myös henkilökohtaisella tasolla monelle pelaajalle. Esimerkiksi Kalajanniskalle ja Lahtiselle maalit olivat playoffsien ensimmäiset.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Kokkolassa. Kiekko putoaa jäähän klo 17.00 ja Jokereille tehtävä on jälleen simppeli: vain voitolla kausi jatkuu.

Päävalmentajien lehdistötilaisuus:

Edellinen
Edellinen

Loma saa odottaa - viides puolivälierä kuvina

Seuraava
Seuraava

Maalikooste: Jokerit - Hermes