Tyrmäävä avauserä siivitti punakeltaiset voittoon

Jokerit teki neljä maalia avauserässä RoKin vieraana ja marssi vakuuttavaan voittoon Lappi Areenassa. Joona Korhonen (2+1) ja Niclas Tenhovuori (2+1) olivat helsinkiläisten tehopelaajat.

RoKi - Jokerit 2-6 (0-4, 2-1, 0-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Jokerit oli ensimmäisessä erässä äärimmäisen tehokas. Siitäkin huolimatta, että joukkue joutui pelaamaan kolmeen otteeseen alivoimalla. Niclas Tenhovuori osui ajassa 7.59 ja sai punakeltaisten ketsuppipullon kunnolla auki.

Joona Korhonen säesti nopeasti perään kahdella osumalla ja Mathias Hänninen viimeisteli avauserän päätöslukemiksi 4-0. Laukauksia RoKi-maalia kohti saatiin ainoastaan seitsemän, joten tehokkuus oli huumaavalla tasolla.

Toinen erä oli lukemien puolesta odotetusti tasaisempi. Jokerit piti isännät kurissa, vaikka RoKi onnistuikin kahdesti maalinteossa. Tenhovuoren illan toinen maali antoi helsinkiläisille riittävästi turvaa.

Kolmannessa erässä Jokerit puolusti johtoasemaansa menestyksekkäästi. Puolustuspää pysyi tiiviinä, eikä RoKi enää päässyt maalipaikoille. Oskari Kalajanniska kävi viimeistelemässä tyhjiin illan loppulukemat.

Helsinkiläisten maalilla Henri Risikko torjui peräti 40 kertaa, mutta otettiin vaihtoon aivan kolmannen erän lopussa ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi. Severi Auvinen hoiti viimeiset viisi minuuttia varmasti ja pääsi tuulettelemaan voittoa joukkueen kanssa.

Kolmen pisteen potti nosti Jokerit sarjataulukossa neljänneksi. Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina, jolloin kiekko putoaa Lappi Areenassa jäähän klo 17.00.