Tehokkuus nyt Jokereiden puolella - makoisa revanssi Hermeksestä

Jokerit ja Hermes jatkoivat viihdyttäviä keskinäisiä kohtaamisiaan perjantai-iltana Kokkolassa. Vieraat ottivat 6-3-voiton ja saivat suloisen revanssin edellisviikon tappion perään.

Hermes - Jokerit 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)
Tilastot (Mestis.fi)

Hermes voitti Jokerit 3-1 lauantaina Helsingissä ja johti ennen tämän illan peliä keskinäisiä kohtaamisia pistein 7-2. Jokerit kuitenkin sai viikon aikana kuvionsa kuntoon ja oli tehokkuudessa vastustajaansa edellä.

Hermes otti kotikaukalossaan pikamaalilla johdon, mutta Niclas Tenhovuoren ylivoimaosuma 40 sekuntia ennen taukoa toi vieraat tasoihin. Samalla päättyi helsinkiläisten pitkä kuiva kausi ylivoimamaalien osalta.

Kotiyleisö sai myös toisen erän alussa aihetta juhlaan, kun Hermes meni uudelleen johtoon. Tällä kertaa Jokereiden kuitti tuli nopeasti, kun Hannes Häkkilän tarkka laukaus upposi ylänurkkaan. Erän puolivälin jälkeen kapteeni Saku Forsblom vei siniviivakudillaan vieraat ensimmäistä kertaa johtoon.

Kolmannessa erässä Jokerit ei enää asemistaan luopunut. Illan kaunein maali nähtiin, kun Teemu Henritius viimeisteli Oskari Kalajanniskan syötöstä 4-2-maalin. Hermes tuli vielä maalin päähän, mutta Leevi Lembergin ja Kalle Kangaksen sinetöivät kolmen pisteen potin kohtalon tyhjiin.

Ville Kolppanen oli Jokereiden maalilla voiton takuumies. Kokenut maalivahti torjui 36 kertaa ja otti muutaman todella ison kopin.

Jokerit on Mestiksessä neljäntenä kaksi pistettä yhden ottelun enemmän pelannutta Kiekko-Espoota perässä. Matka jatkuu Kokkolasta Kajaaniin, jossa kohdataan Hokki lauantaina.