Sokkialun jälkeen upea kiri voittoon

Jokerit oli 44 sekunnin pelin jälkeen 0-2-takaa-ajoasemassa Kiekko-Vantaan vieraana lauantaina, mutta sai toisessa erässä rivinsä kasaan ja karkasi 5-2-voittoon. Samalla varmistui runkosarjan kolmas sija, kun yksi ottelu on vielä pelaamatta.

Kiekko-Vantaa - Jokerit 2-5 (2-0, 0-3, 0-2)
Tilastot (Mestis.fi)

Loppuunmyyty Tikkurilan Areena toimi upeana näyttämönä viikonlopun ottelussa. Yleisö oli ehtinyt vasta istahtaa jakkaroilleen, kun Perttu Iso-Kuortti ja Okko Kangasniemi olivat salamamaaleillaan jo vieneet isännät 2-0-johtoon.

Jokereiden valmennusjohto rauhoitteli omiaan aikalisällä, mutta vasta toisessa erässä vieraat saivat kunnolla koneet käyntiin. Kavennusta jahdattiin pitkään, mutta lopulta kultakypärä Alexander Forslund karkasi ylivoimalla läpiajoon loistavasta Hannes Häkkilän syötöstä ja avasi helsinkiläisten maalihanat kauden kahdeksannella osumallaan.

Vain 12 sekuntia myöhemmin Jesse Liuksiala kajautti illan ensimmäisen maalinsa Väinö Sirkiän syötöstä. Tästä minuutti 12 sekuntia eteenpäin ja Liuksiala vei vieraat johtoon upealla harhautuksella jalkojensa välistä. Näin Jokerit kuittasi pikamaaleilla johdon itselleen.

Kolmannen erän alkuun Erkka Seppälä ylivoimalla ja Teemu Henritius täysin kentällisin antoivat joukkueelle hajurakoa vastustajaan. Jokerit piti langat käsissään tästä eteenpäin ja marssi tyylikkääseen 5-2-voittoon.

Punakeltaisten loppusijoitus runkosarjassa on kolmas, kun pelejä on jäljellä yksi. Kotietu puolivälieriin tietää sitä, että pudotuspelit alkavat Jokereiden osalta torstaina 14.3. Helsingin jäähallissa. Vastaan tulee suurella todennäköisyydellä Kokkolan Hermes, mutta asiaan tarvitaan vielä ensi viikolla myös matemaattinen varmuus.

Jokerit päättää runkosarjan omalta osaltaan keskiviikkona Keravalla, jonne vieraaksi saapuu KeuPa HT.

Edellinen
Edellinen

Puolivälierien otteluohjelma on tässä - lipunmyynti käyntiin sunnuntaina

Seuraava
Seuraava

Punakeltainen Vantaa - katso kuvakooste