Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Vauhkonen, 34, debytoi Jokereiden SM-liigajoukkueessa kaudella 2008-09. Isokokoinen hyökkääjä on pelannut kotimaan pääsarjassa yhteensä 14 kautta Jokereiden lisäksi SaiPan, Lukon, Tapparan ja Sportin paidassa. Pisteitä hän on 516 runkosarjapelissä iskenyt 114+126=240 ja pudotuspeleissä 35 kamppailussa 9+2=11.

Viime kaudella Vauhkonen pelasi lyhyen pätkän Sveitsissä ja 18 peliä (2+4=6) SaiPassa ennen siirtoaan Tshekin liigan Sparta Prahaan loppukaudeksi, jossa syntyi 12 ottelussa 3+1=4 pistettä ja playoffseissa kuudessa ottelussa yksi maali.

-Vauhkonen tuo meille kokemusta ja esimerkkiä ammattimaisuudesta sekä kykyä toimia tehokkaasti hyökkäysalueella maalinedustalla. On hienoa toivottaa jokerikasvatti takaisin tervetulleeksi omaan seuraan pitkän tauon jälkeen. Tämä siirto on samalla osa isoa kuvaa, jossa Jokerit tavoittelee nousua Liigaan kaudeksi 2025-26. Uskomme, että Vauhkosella on mahdollisuus olla osa kahden seuraavan vuoden suunnitelmaamme, sanoo Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

-Tähyilin ulkomailta pelipaikkaa syksyn aikana, mutta sopivaa ei löytynyt. Otin sen jälkeen Jokereihin yhteyttä ja hienoa, että tämä siirto järjestyi. Olin neljävuotias, kun isä ja äiti näkivät Helsingin Sanomissa luistelukoulumainoksen ja siitä alkoi oma matkani Jokereissa. Tuntuu tosi mahtavalta palata kasvattajaseuraan. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo, Vauhkonen tunnelmoi.

Vauhkonen liittyi joukkueen vahvuuteen maanantaina, muttei pelaa vielä tiistaina, kun Jokerit kohtaa TUTOn Helsingin jäähallissa. Hänen on määrä olla kokoonpanossa loppuviikon vierasotteluissa KOOVEEtä ja Hermestä vastaan.

Edellinen
Edellinen

Vauhkonen: Edelleen tykkään tehdä maaleja

Seuraava
Seuraava

Auvinen helpottui voitosta: “Iso homma itsellekin”