Mestari nurin tiukkojen vaiheiden jälkeen

Jokerit ja Kiekko-Espoo ottivat ainoan kerran harjoituskaudella TUTO-turnauksen toisessa pelissään. Helsinkiläiset ottivat tiukassa väännössä 3-2-voiton. Ratkaisumaalin kolmannessa erässä ohjasi Leevi Lemberg.

Kiekko-Espoo - Jokerit 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Päävalmentaja Tero Määtän kommentit ottelusta

Jokerit lähti otteluun mielenkiintoisesta asemasta, sillä perjantain peli TUTOa vastaan oli päättynyt myöhään illalla. Kiekko-Espoota vastaan kiekko lyötiin jäähän jo klo 13.00. Tästä huolimatta helsinkiläiset pelasivat erinomaisen ottelun.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa alkoi tapahtua. Heti alkajaisiksi Anton Niemeläinen survoi lähietäisyydeltä Kiekko-Espoon johtoon. Erän puolivälissä Jokerit vuorostaan hyödynsi suoran hyökkäyksen, jonka Mathias Hänninen päätti 1-1-maaliin. Ilo oli lyhytaikainen, kun Juuso Jämsen laukoi ylivoimalla tarkasti espoolaiset jälleen edelle. Jokerit kuitenkin kuittasi niin ikään ylivoimalla lukemiksi 2-2, kun Väinö Sirkiä laukoi läheltä pelin tasoihin Erkka Seppälän tarjoilusta.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet jatkoivat aktiivista pelaamista ja hakivat hanakasti johtomaalia. Lopulta Jokerit oli se, joka pystyi loihtimaan ainekset osumaan. Jo perjantaina pirteästi pelannut ykkösketju iski erän puolivälin jälkeen, kun Leevi Lemberg ohjasi Joona Korhosen syötön verkkoon.

Ottelu loppu oli puolustustaistelua, kun Kiekko-Espoo haki vimmatusti tasoitusta. Kenttäpelaajat blokkasivat laukauksia ja Henri Risikko piti tolppien välissä pintansa. Jokerivahdille kirjattiin 25 torjuntaa ja iso voitto Mestiksen mestareista.

Jokerit jatkaa harjoituskauden otteluitaan ensi viikolla. Torstaina Tikkurilassa vierasottelussa vastassa on Kiekko-Vantaa.