Kalajanniska: Odottaa vain, että kausi lähtee käyntiin

Oskari Kalajanniskan uralla muutto Helsinkiin ja Jokereihin on iso uusi askel. Tähän kaikkeen 23-vuotias hyökkääjä suhtautuu innokkain mielin. Tavoitteet on asetettu korkealle.

Kalajanniskan sopimus helsinkiläisseuran kanssa julkaistiin viime viikolla. Jyväskylässä kesän asuva ja harjoitteleva pelaaja oli keväästä lähtien pyöritellyt mielessään ajatusta Jokereissa pelaamisesta. Kun puhelin lopulta soi, keskustelut etenivät nopeasti.

-Kun selvisi, että Jokerit on Mestikseen tulossa, niin oli minulle agentin kanssa päätavoite päästä tänne pelaamaan. Kun Jokereista sitten tuli puhelua, niin into vain lisääntyi ja halusin tietysti antaa itsestäni hyvän vaikutelman. Nyt on hieno fiilis, kun päästiin yhteisymmärrykseen, Kalajanniska kertoi tiedotuksen yhteydessä.

Haapajärven kaupungista Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva pelaaja edusti JYPiä pitkään junioreissa ja voitti seuran riveissä B-nuorten SM-pronssia keväällä 2016. Mestiksessä hän on esiintynyt KeuPa HT:n, TUTOn ja viimeksi Hermeksen paidassa.

Jokereissa häneen vetosi moni asia.

-Seuran historia, Jokerit on tosi iso brändi ja sekin kiehtoo, että pääsee mukaan uuteen juttuun ja rakentamaan seuran uutta tulemista, Kalajanniska kertoo.

Viime kausi oli hänelle toistaiseksi uran tehokkain Mestiksessä. Hermeksessä vastuuta tuli ja tahmean alun jälkeen tehoja kertyi 47 ottelussa 11+30=41, pudotuspeleissäkin kuudessa kamppailussa 2+3=5.

Alkukausi oli haastava. Harjoituskauden ensimmäisessä pelissä tullut nilkkavamma tarkoitti sitä, että runkosarjan hyökkääjä joutui aloittamaan puolikuntoisena. Ensimmäisen maalinsa Kalajanniska teki marraskuussa.

-Hetken sai hakata päätä seinään, hän naurahtaa.

-En kuitenkaan ole mikään hermoheikko. Kun arjessa tulee tarpeeksi toistoja, niin aina jossain vaiheessa hana aukeaa. Viime kaudella kasvoin pelaajana mutta myös henkisesti. Opin itsestäni paljon ja nyt on taas kypsempi ja valmiimpi ensi kauteen.

Nälkä on kova ja Jokereissa Kalajanniska haluaa ottaa ison stepin eteenpäin. Hän tuntee, että koneessa on paljon ulosmitattavaa ja sitä kohti tehdään kesän aikana Jyväskylässä töitä ennen muuttoa Helsinkiin.

-Ensi kauden tavoite on, että pääsen mittauttamaan itsestäni irti kaiken mahdollisen. Viime kausi oli nousujohteinen ja hyvä, mutta tiedän, että pankkiin jäi vielä paljon annettavaa. Nyt haluan mitata kaiken irti ja auttaa joukkuetta sillä tavalla, Kalajanniska kertoo ja kuvailee vahvuuksiensa olevan hyökkäyspelissä.

-Luistelu, liike ja pelikäsitys. Elän kiekosta ja sen kanssa haluan pelata, tehdä sitä kautta hyökkäysvitjan kavereista parempia.

Jokereissa tutuin joukkuekaveri on Jyväskylästä kotoisin oleva Jere Vertanen, jonka kanssa Kalajanniska pelasi paljon juniorina. Moni muu pelaaja on tullut tutuksi vastustajan riveistä Mestis-vuosien aikana, mutta edessä on silti paljon uutta. Esimerkiksi muutto Suomen pääkaupunkiin.

-Haapajärveltä Helsinkiin, 5000 ihmisen paikasta sinne, Kalajanniska tiivistää pienen virneen kera.

-Kiva jännitys on päällä. Kesäisin olen siellä käynyt, mutta voi olla, että menee muutama kuukausi opetellessa, miten siellä liikutaan. Paljon uutta on edessä ja sehän on aina mukavaa.

Jokereiden uutta alkua hän on seurannut tarkkaan median välityksellä. Fanien innostus on jo ehtinyt tarttua pelaajaankin.

-Eihän se voi muuta kuin sytyttää. Tässä odottaa vain, että kausi lähtee käyntiin ja näkee sen kaiken kaukalosta käsin. Helkkarin innoissaan tässä on.

Edellinen
Edellinen

Junioritoimintaa vahvistetaan kehitys- ja junioripäällikön nimityksillä

Seuraava
Seuraava

Pelaajat tutuksi: Mathias Hänninen