Jokerit Podcast – Tero Määttä: ”Jokeri-ilmiö on pelaajamarkkinoilla vetovoimatekijä”

Päävalmentaja Tero Määttä osallistui viime talvesta lähtien Jokerien Mestis-joukkueen kokoamiseen. Ensin tehtiin ehdollisia sopimuksia, ja keväästä lähtien sitovia diilejä.

Lyhyessä ajassa urheilujohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki ja Määttä sekä muu valmennusryhmä onnistuivat kokoamaan kilpailukykyisen joukkueen.

Jokerit Podcastin syksyn toisessa jaksossa kuullaan, miten se onnistui. Minkälaisia pelaajia haettiin? Miten ryhmädynamiikan muodostumista pystyttiin ennakoimaan?

Haastattelussa puhutaan myös Jokerit-seuran pelitavasta, onko pyrkimys, että junioreista edustusjoukkueeseen noudatetaan samaa sapluunaa?

Ja mitä valmentajalta vaatii ääneen sanottu lupaus, että viimeistään parin vuoden kuluttua Jokerien edustusjoukkueen pelaajista puolet on Jokerit-taustaisia?

”Se on seuran strategia, jota seuraan. Minun pitää oikealla tavalla uskaltaa antaa nuorille peliaikaa”, Määttä sanoo podcastissa.

Hänen oma tavoitteensa on olla ”jonkun vuoden päästä” liigassa valmentaja.

”Jos se onnistuu Jokereissa, niin vielä parempi. Se on tavoite eikä unelma. Sitä kohti paiskotaan hommia.”

Hän myöntää, että syksyn ottelujen tunnelma ja Jokerien saama vastaanotto on ollut positiivinen yllätys, vaikka Jokerien laaja kannatuspohja on ollutkin tiedossa. Ja miten se vaikuttaakaan tulevaisuuteen:

"Jokeri-ilmiö on pelaajamarkkinoilla vetovoimatekijä", Määttä uskoo.

Jokerit Podcastin toimittaa Pasi Kostiainen.

Edellinen
Edellinen

Tiedote koskien verkkokaupan tuotevalikoimaa

Seuraava
Seuraava

Jokerit lahjoittaa ALS-tutkimukseen 9000 euroa