Hermes ratkaisi toisen pelin jatkoerässä

Kokkolan Hermes oli vahvempi myös toisessa puolivälieräottelussa ja otti voiton jatkoerän kautta luvuin 3-2. Henri Risikko torjui jokerimaalilla loistavasti, mutta toisessa päässä kaukaloa tehoja ei tullut tarpeeksi.

Hermes - Jokerit je. 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)
Tilastot (Mestis.fi)
Hermes johtaa voitoin 2-0 (4 voitolla jatkoon)

Jokerit tuli otteluun hyvin ja otti johdon jo kolmen minuutin jälkeen. Kokoonpanoon palannut Teemu Henritius napautti ylivoimalla punakeltaiset johtoon. Maalin syöttäneellä Olavi Vauhkosella oli hetkeä myöhemmin 2-1-hyökkäyksestä mahdollisuus tuplata johto, mutta veto suuntautui ohi puolityhjänä ammottaneen maalin.

Hermeksen ylivoimapeli oli runkosarjassa yksi sarjan parhaista ja oli maineensa veroinen myös toisessa puolivälieräpelissä. Avauserän lopulla Juha Rautiainen survoi maalin edestä 1-1-tasoituksen.

Toisessa erässä Jokerit oli helteessä vahvasti pelanneen isäntäjoukkueen kanssa, mutta selvisi takaiskuitta. Illan aikana 33 torjuntaa tehnyt Henri Risikko oli loistovireessä Mestiksen playoff-debyytissään. Hän antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Päätöserä alkoi vieraiden kannalta iloisesti, kun Erkka Seppälä harhautteli suorasta hyökkäyksestä itsensä tekopaikkaan ja viimeisteli 2-1-osuman. Jokerit oli muutenkin kolmannessa erässä jälleen tutumpi terävä itsensä, mutta kolmatta maalia ei saatu aikaiseksi.

Hermes taas hyödynsi erän ainoan ylivoimapelinsä, kun Jerkko Rämö laukoi voimalla suoraan syötöstä pelin jälleen tasoihin. Varsinaisen peliajan jälkeen joukkueet poistuivat koppiin 2-2-tilanteessa.

Jatkoerään kotijoukkue tuli ahnaasti ja loihti voitto-osuman jo ensimmäisellä minuutilla. Topias Liljamo ehti ensimmäisenä irtokiekkoon ja siivitti kokkolalaiset voittoon ja ottelusarjassa 2-0 edelle.

Pelit jatkuvat sunnuntaina Helsingin jäähallissa. Tuolloin tarvitaan jokainen punakeltainen omien tueksi, kun sarjaa aletaan kääntää!