Hermes nipisti voiton Nordiksella - ottelusarja jatkuu heti perjantaina Kokkolassa

Jokerit joutui taipumaan Kokkolan Hermekselle pudotuspelien avausottelussa Helsingin jäähallissa tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-3. Avauserässä isännät olivat vielä telineissä, mutta toisessa koitti etsikkoaika. Vastustaja oli kuitenkin tekopaikoissa aavistuksen terävämpi.

Jokerit - Hermes 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Tilastot (Mestis.fi)
Voitot 0-1
(Jatkoon 4 voitolla)

Erityisesti playoff-sarjoissa erikoistilanteet ovat niitä, joissa pelit ratkaistaan. Hermes onnistui avausottelussa heti ensimmäisessä erässä ylivoimalla ottamaan 1-0-johdon Sisu Yliniemen osumalla. Jokerit taas kamppailussa kolmella yrityksellä ilman yv-maaleja.

Toisessa erässä punakeltaiset ottivat komennon kaukalossa ja Olavi Vauhkonen punnersi vanhanaikaisella pelin tasoihin. Isäntien hallinta jatkui, mutta kuin varkain Hermes pääsi iskemään vastaan ja Santeri Sulku raapaisi ylivoimahyökkäyksestä suoraan syötöstä vieraat jälleen edelle.

Jokerit painoi kolmannessa erässä päälle, mutta parhaaseen maalintekosektoriin ei ollut asiaa. Hermes puolusti tylysti ja helsinkiläisten kiri jäi piippuun. Loppulukemat sinetöi tyhjiin Arttu Heikkilä.

Paras seitsemästä -ottelusarja jatkuu heti perjantaina Kokkolassa. Ottelu alkaa klo 18.30. Helsingissä pelataan kolmas ottelu sunnuntaina klo 17.00.