Määttä: Fysiikkamme kesti kolmannen erän

Kiekko-Espoo - Jokerit ja. 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)
Tilastot (Mestis.fi)

Jokerit kampesi uskomattomassa Mestis-avauksessaan kahden maalin takaa rinnalle ja ohi hallitsevaa mestaria Kiekko-Espoota vastaan. Joukkue taisteli huikealla tavalla ja osoitti rautaista sinnikkyyttä ennätysyleisön edessä.

Tunnelma katsomossa oli läpi illan mahtava. Molempien joukkueiden kannattajat panivat parastaan ja ottelu oli mitä parhainta mainosta niin Mestikselle kuin koko Suomi-kiekolle.

Kiekko-Espoo otti komennon heti ensimmäisellä minuutilla ja villitsi kotiyleisön riemuun avausmaalillaan. Jokerit ei ensimmäisessä ja toisessa erässä pystynyt parhaimpaansa ja isännät karkasivat jo 2-1-johtoon.

Alexander Forslund oli Jokereiden näkyvimpiä pelaajia ottelussa. Hänen lavastaan syntyi toisessa erässä kavennus, joka oli samalla helsinkiläisseuran historian ensimmäinen maali Mestiksessä.

Kolmannessa erässä Jokerit sai vihdoin ylivoimapelinsä toimimaan. Joona Korhonen ja Forslund järjestivät paikan Emil Oksaselle neliön keskelle ja tämä tälläsi ottelun tasoihin 2-2.

Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi Leevi Lemberg, joka murtautui väkisin Kiekko-Espoon puolustuksen keskelle ja nosti voittomaalin. Jokerit palasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen kotimaisiin sarjoihin ja kannattajat kokivat euforisia hetkiä Lembergin osuman synnyttyä.

Ilta oli kaunis ja sisälsi paljon tunnetta. Kaikesta voi päätellä, että edessä on huikea matka. Se sai torstaisena iltana Metro Areenassa upean lähtölaukauksen.

Päävalmentaja Tero Määtän kommentit ottelusta voit katsoa alta.