Kurri vastaa suoriin kysymyksiin Lehtosen pelaajaoikeuksien myymisestä

Ikävää, että tällainen päätös jouduttiin tekemään. Tiiviitä keskusteluja käytiin monta päivää. Ymmärrän hyvin fanien pettymyksen. Näin sanoo Jokerien pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

Ikävä päätös tarkoittaa sitä, Jokerit julkisti sunnuntai-iltana myyneensä puolustaja Mikko ”Bobi” Lehtosen KHL-oikeudet Pietarin SKA:lle. Jokerit sai paitsi rahaa, myös yhdysvaltalaispuolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet.  

Jokerit Podcastin erikoisjaksossa, joka julkaistaan poikkeuksellisesti varhain maanantaiaamuna 18. lokakuuta 2021, Kurri vastaa suoraan suoriin kysymyksiin fanien tunteita kuohuttaneesta pelaajaoikeuksien myymisestä: Lehtonen valittiin kaudella 2019-2020 KHL:n parhaaksi puolustajaksi, hänet otettiin myös viime kauden alussa Jokerien kokoonpanoon, että hän pystyy lähtemään tavoittelemaan pelipaikkaa NHL-joukkue Toronto Maple Leafsissa mahdollisimman hyväkuntoisena – Lehtonen vastasi huutoon ja oli syksyllä 2020 Jokerien tehokkain puolustaja ennen kuin siirtyi kesken kauden Maple Leafsin harjoitusleirille. 

Sosiaalisen median kanavissa ja jääkiekon keskustelupalstoilla Jokerien kannattajien viime perjantain riemu SKA:n voittamisesta huippuottelussa vaihtui sunnuntaina katkeraan raivoon – Lehtonen olisi tietysti haluttu Jokereihin. 

Jokerit Podcast toimii nyt ukkosenjohdattimena, ja kysyy Kurrilta kysymyksiä, jotka pohjautuvat fanien kommentteihin, syytöksiin – ja jopa epäilyihin Jokerien itsemääräämisoikeudesta. 

Podcast kannattaa siis kuunnella.  

Lehtosen pelaajaoikeuksien myymisprosessi meni Kurrin mukaan näin: 

-Otimme innolla tiedon siitä, että Bobi haluaa tulla takaisin Eurooppaan. Nähtiin, että meillä on hyvät mahdollisuudet saada hänet takaisin. Mutta keskustelussa lähti tuntumaan, että ehkä meillä ei niin hyviä mahdollisuuksia olekaan. Bobilla oli vähän muita ajatuksia. 

Jokerit yritti Kurrin mukaan kaikkensa saadakseen Lehtosen takaisin, mutta ”muut intressit” veivät tähtipelaajan Pietariin.  

-Ei varmaan ollut helppo ratkaisu Bobillekaan ollut olla tulematta Jokereihin. 

Kun oli selvää, ettei Jokerit pysty tarjoamaan Lehtoselle sitä, mitä hän on tullut Euroopasta hakemaan, hänen pelaajaoikeuksiensa myymisestä aloitettiin kaupankäynti.  

Kurrin mukaan Jokerien kannalta paras tarjous tuli Pietarista. Tärkeä osa diiliä olivat Menellin pelaajaoikeudet. 

-Jos Lehtonen oli toissa kaudella KHL:n parhaita puolustajia, Menell oli sitä viime kaudella. 

Onko Menell mahdollista nähdä jo tällä kaudella Jokereissa? Hänellä on sopimus – samoin kuin Lehtosella oli vuosi sitten – Toronto Maple Leafsin kanssa. Menell on aloittanut kauden farmijoukkueessa.  

Jokerit Podcastissa Kurri arvioi myös Jokerien alkukautta, mainitsee pelillisen kehityskohteen – ja sanoo odottavansa ensi torstain kotiottelua, jossa KHL:n läntistä konferenssia johtava Jokerit kohtaa Idän ykkösen Metallurg Magnitogorskin. Luvassa on vastaavaa huippuluokan lätkää kuin viime perjantain hurmosottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. 

Jokerit Podcastin toimittaa Pasi Kostiainen. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022